Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Verschillende personeelsleden van Robbie’s Lottery manifesteerden gisteren op het Wilhelminaplein om aandacht te vragen voor hun werkgever Robertico ‘Robbie’ dos Santos, die volgens hen onterecht wordt vastgehouden.
robbieGehuld in witte T-shirts met daarop de tekst ‘Free Robbie’ en ‘Hij is onschuldig’ stond het personeel geketend en met spandoeken op het Wilhelminaplein. Zij zijn het niet eens met de wijze waarop Dos Santos, die als verdachte geldt in het onderzoek naar de moord op PS-politicus Helmin Wiels, wordt behandeld. ,,We willen het bewijs tegen Robbie zien. Als je hem zo lang opsluit, moet je toch bewijs tegen hem hebben? Dat bewijs willen we zien”, zo sprak een personeelslid, waarna een ander zei: ,,Als werknemers van Robbie zijn we onrustig. We kennen onze werkgever. Hij is onschuldig.”
Kenneth Locadia, werknemer bij Robbie’s Lottery en naar eigen zeggen de rechterhand van Dos Santos, verklaarde tegenover TV Direct dat ‘dit onrecht is tegen Robbie’. ,,Maar dat geldt niet alleen voor Robbie. Er zijn verschillende mensen die onterecht achter tralies worden gehouden. Kijk hoeveel werknemers Robbie heeft en die om hem geven. Zie je zelf niet dat dit onrechtvaardig is.” Volgens Locadia gaat hij overal waar Dos Santos gaat. ,,Als hij naar de wc gaat, loop ik achter hem aan. Ik ken al zijn bewegingen en weet dus wat ik zeg wanneer ik zeg dat hij onschuldig is.”
Na een protestactie hebben de werknemers een brief ingediend bij het Openbaar Ministerie en bij het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, waarmee het personeel de autoriteiten verzoekt een eerlijk proces te voeren tegen Dos Santos. In de brief geeft het personeel aan dat ‘wat wij het meeste wensen en waar we voor bidden is dat Robbie een eerlijk proces krijgt’. ,,We missen Robbie erg en zijn ervan overtuigd dat hij niet in staat is zo’n afschuwelijke daad te plegen.”
Robbie dos Santos werd medio november voor de tweede keer opgepakt als verdachte in de zaak Maximus, waarbij onderzoek wordt verricht naar de opdrachtgevers van de moord op Wiels. Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten. In de zaak zit onder andere ook al de halfbroer van Dos Santos en voormalig minister van Financiën George Jamaloodin vast. Hij is schuldig bevonden van het uitlokken van de moord en zit hiervoor een gevangenisstraf uit van 28 jaar. Dos Santos, heeft zelf altijd volgehouden dat hij onschuldig is en dat hij niets te maken heeft met de moord op Wiels. Het Openbaar Ministerie zou nu nieuw belastend bewijs hebben tegen Dos Santos. Ondanks de beschuldigingen aan het adres van de loterijbaas, is het personeel trouw aan hem gebleven. Sinds vorige week worden ook elke dag door Robbie’s Lottery advertenties geplaatst in lokale media waarin wordt aangegeven dat Dos Santos onschuldig zou zijn.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.