Schoonmaakbeurt KNSM-gebouw
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Negen personeelsleden van het Hof van Justitie die werken bij een afdeling in het KNSM-gebouw in Punda hebben zich vorige week ziekgemeld. Drie daarvan zijn nog arbeidsongeschikt.

hofDat bericht het Gemeenschappelijk Hof van Justitie in een persbericht. Op advies van het bureau BPO Curaçao werd het gebouw, waarin een aantal afdelingen van het Hof van Justitie zijn gevestigd, vorig weekend ‘nog eens grondig opgeruimd en schoongemaakt’. Ook werden reparaties uitgevoerd en het aircosysteem onder handen genomen. Verschillende werkzaamheden waren al in het weekeinde van 23 en 24 november ‘en zelfs eerder’ begonnen.
Het management van de vestiging Curaçao ‘betreurt het zeer dat collega’s zich ziek voelen’. ,,Helaas is er voor de komende maanden, tot aan de verhuizing, geen andere locatie waar de afdelingen geplaatst kunnen worden.” De bedoeling is dat de complete vestiging ‘in het voorjaar’ verhuist naar het voormalig KPMG-gebouw aan de Emancipatieboulevard, tegenover de locatie van Aqualectra aan de Dokweg. Dit in verband met een grondige renovatie van het gerechtsgebouw aan het Wilhelminaplein, die naar verwachting drie jaar zal duren.
Dat de meer dan honderd medewerkers in het eerste kwartaal verhuizen naar het KPMG-gebouw is aanzienlijk later dan rechter Mauritsz de Kort, vicepresident van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, eind juli had gehoopt. De Kort noemde de situatie waarin het monumentale pand verkeerde toen al ‘urgent’ en zei dat het belangrijkste probleem de kwaliteit van de lucht was. Daarom juist werden enkele afdelingen ondergebracht in het KNSM-gebouw aan de Breedestraat. Maar nu blijkt uit het persbericht dat sinds augustus ook daar personeel klaagt over de omstandigheden en zich ziek voelt. Dat leidde er op donderdag 28 november zelfs toe dat ‘een aantal van hen het werk heeft neergelegd en de vakbonden erbij heeft gehaald’. Negen medewerkers hebben zich ziekgemeld. Daardoor was de afdeling backoffice donderdagmiddag 28 november, vrijdag 29 november en maandag 2 december beperkt bereikbaar. Na een consult bij de arts van de arbodienst zijn nog drie medewerkers arbeidsongeschikt. Deze week kreeg de afdeling backoffice ondersteuning vanuit de vestiging op Aruba en van drie uitzendkrachten.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).