Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçao Medical Center (CMC) overweegt om de tassen van het schoonmaakpersoneel en de bezoekers bij de in- en uitgang van het ziekenhuis te controleren. Dat bevestigt Gilbert Martina, directeur HNO Transitie en Exploitatie tegenover deze krant.

F08 CMC Missie geslaagd 2Een week na de opening heeft het CMC namelijk al te maken gehad met diefstal. Zo zijn er tussen de 30 en 40 douchekoppen en een magnetron gestolen. Het is niet bekend wie de daders zijn, omdat er op die plekken geen beveiligingscamera’s hingen. Het CMC heeft nu de beveiliging bij de in- en uitgang versterkt. Ook worden er meer camera’s geplaatst. Verder worden auto’s bij de uitrit van de parkeergarage extra gecontroleerd. Zo mag de desbetreffende bewaker de kofferbak openen om te controleren of de bezoeker geen items uit het ziekenhuis heeft meegenomen. ,,Veel bezoekers zijn het daar niet mee eens en hebben geklaagd, maar de maatregel wordt toch doorgevoerd”, zei Martina.
Hij vindt het onacceptabel en betreurt dat er al zoveel is gestolen uit een ziekenhuis dat net zijn deuren heeft geopend. Ook in het Sehos vond regelmatig diefstal plaats, bevestigt Martina. ,,Het geeft aan in wat voor gemeenschap we leven. Er is een gebrek aan bewustzijnsniveau en normen en waarden.” Hij spreekt onder andere van een slechte opvoeding en verpauperde school- en overheidssystemen. ,,De normen en waarden moeten hersteld worden.”
De douchekoppen en de magnetron worden inmiddels vervangen, zodat patiënten er snel weer gebruik van kunnen maken.
Het ziekenhuis heeft daarnaast de volgende richtlijnen voor bezoekers ingesteld: maximaal twee bezoekers kunnen tegelijkertijd een patiënt bezoeken om zo de andere patiënten op de kamer niet tot last te zijn; roken is nergens toegestaan; bezoekers dienen zich netjes en respectvol te kleden; kinderen mogen niet spelen in de gangen, liften of op trappen; ongevraagd fotograferen of filmen is niet toegestaan; huisdieren zijn niet toegestaan; het meenemen van etens- en drinkwaren zonder overleg is niet toegestaan; het CMC is niet aansprakelijk voor schade, verlies of diefstal in welke vorm dan ook; stilte is noodzakelijk voor het genezingsproces van de patiënten; en zieke personen worden dringend verzocht om niet op bezoek te komen.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).