Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De plotselinge exit vrijdag van algemeen directeur Hans Kedzierski van Curaçao Medical Center (CMC) heeft hij primair aan zichzelf te wijten.

CMC KedzierskiHij is zijn boekje te buiten gegaan doordat Kedzierski in verband met een privéaangelegenheid gedreigd heeft zijn positie als hoogste functionaris van het nieuwe ziekenhuis in te zetten.
Dat wordt als onaanvaardbaar gezien en tast zijn integriteit aan. In overleg met anderen betrokken bij CMC is daarop besloten dat als deze kwestie naar buiten zou komen, de directeur hier consequenties aan zou verbinden. Toen er medio vorige week indicaties waren dat het bekend zou worden, heeft Kedzierski zijn conclusie getrokken en per direct zijn ontslag genomen.
Na de bekendmaking van het ontslag kwam onmiddellijk een geruchtenstroom op gang. Het blijkt uiteindelijk te gaan om een ongelukkige situatie waarbij Kedzierski zich niet kon vinden in een relatie van zijn 23-jarige dochter, student-stagiaire, met een elf jaar oudere consultant van een lokale adviesfirma. Daarop had de CMC-directeur de adviespraktijk dreigend aangesproken en in een impulsieve bui te kennen gegeven dat dit kantoor toekomstige opdrachten voor het nieuwe ziekenhuis wel zou kunnen vergeten. Tijdens een onderhoud hierover met de top van CMC en Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is hier afkeurenswaardig op gereageerd. Toen afgelopen week berichten over deze pijnlijke zaak in de publiciteit dreigden te komen, besloot Kedzierski de eer aan zichzelf te houden. Al eerder was er gedoe ontstaan rond de pas aangestelde directeur in verband met controversiële uitspraken die hij had gedaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).