Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Robbie dos Santos, die maandagochtend op Sint Maarten in verband met het onderzoek naar de moord op PS-oprichter Helmin Wiels is aangehouden, is gistermiddag op Curaçao aangekomen.

sdkkDe komende dagen zal Dos Santos op Curaçao aan een grondig verhoor worden onderworpen.
Dos Santos werd op Hato door leden van het arrestatieteam opgewacht, die hem vervolgens naar gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) in Koraal Specht transporteerden.
Deze krant maakte gisteren reeds bekend dat het Openbaar Ministerie sinds de eerste aanhouding van Dos Santos in 2014 nieuw belastend bewijsmateriaal tegen de loterijmagnaat heeft verzameld en hem op basis hiervan maandagochtend kon aanhouden. De rechter-commissaris heeft geoordeeld dat er voldoende ernstige bezwaren en gronden zijn voor de bewaring van Dos Santos, die volgens de wet voor ten hoogste acht dagen kan gelden. Daarna moet Dos Santos weer aan een rechter-commissaris worden voorgeleid.
Dos Santos wordt in deze zaak bijgestaan door raadsman Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, die in dezelfde zaak de halfbroer van Dos Santos, George Jamaloodin, vertegenwoordigt. Jamaloodin is door het Gerecht in eerste aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar. De rechter achtte bewezen dat Jamaloodin zich schuldig heeft gemaakt aan het uitlokken van de moord op Wiels. Helmin Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten.
Op pagina 2
Amparo: Ze willen Robbie dood hebben


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.