Van een onzer verslaggeefsters
Philipsburg/Willemstad - Loterijmagnaat Robertico ‘Robbie’ dos Santos is weer opgepakt in de moordzaak van politicus Helmin Wiels. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). Dos Santos, die nu op Sint Maarten is aangehouden, heeft in deze zaak in 2014 ook al kort vastgezeten.

dos santosWat er nu aan nieuwe informatie naar boven is gekomen, is vooralsnog onduidelijk. Het grote verschil tussen toen en nu is dat de halfbroer van Dos Santos - voormalig Financiënminister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK; de partij van de gedetineerde ex-premier Gerrit Schotte) - dit jaar veroordeeld werd tot een gevangenisstraf van 28 jaar voor het uitlokken van de moord op Wiels.
In een officiële verklaring laat het OM van Curaçao weten dat de rechter-commissaris naar aanleiding van de door het OM overgelegde processen-verbaal nu heeft geoordeeld dat er ‘voldoende ernstige bezwaren en gronden aanwezig zijn voor de bewaring’ van Dos Santos. Daarom is vanochtend uitvoering gegeven aan het bevel voor bewaring. De bewaring is voor ten hoogste acht dagen van kracht.
Robbie Dos Santos wordt vandaag door de rechter-commissaris op Sint Maarten gehoord en vervolgens zo spoedig mogelijk naar Curaçao overgebracht voor verder onderzoek.
Helmin Wiels, destijds leider van de politieke partij Pueblo Soberano (PS), werd op zondag 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten. In deze zaak zitten reeds schutter Elvis Kuwas, alias 'Monster' (levenslang), Burney ‘Nini’ Fonseca als moordmakelaar (26 jaar) en Jamaloodin als uitlokker/opdrachtgever (28 jaar) gevangenisstraffen uit.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).