'Alles zo goed als klaar voor transitie naar CMC’
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Met de opening van het nieuwe ziekenhuis op 15 november breekt een nieuw tijdperk aan voor de gezondheidszorg op Curaçao. Dat waren de woorden van premier Eugene Rhuggenaath na afloop van een rondleiding in het nieuwe ziekenhuis Curaçao Medical Center (CMC).

F01 Nieuw tijdperk gezondheidszorg 4Aan het CMC wordt nu de laatste hand gelegd, voor de grote verhuizing en opening komende vrijdag. Met trots gaf de minister-president na afloop van de rondleiding aan dat alles klaar is voor de transitie.
Volgens Rhuggenaath is dit ‘once in a lifetime-project dat het kabinet-Rhuggenaath namens het volk van Curaçao heeft mogen begeleiden, een taak die zeer serieus is genomen’. ,,Het is niet allemaal over een leien dakje gegaan, maar ik kan oprecht zeggen dat ik trots ben op wat er staat. Ik heb de mensen gesproken en het met mijn eigen ogen gezien en wij zijn zo goed als klaar voor de transitie.”
Na afloop van de rondleiding door het nieuwe ziekenhuis bedankte de premier Hans Kedzierski, directeur van het CMC; Ingemar Merkies, medisch directeur van het CMC; Gilbert Martina van Transitie en Exploitatie HNO; en Dito Garmers van Vastgoed en Beheer HNO voor de uitgebreide uitleg en rondleiding en wenste hij hen het beste toe voor de toekomst. ,,Er is een nieuw tijdperk aangebroken in de gezondheidszorg op Curaçao met dit nieuwe hospitaal. We mogen er met z’n allen trots op zijn”, aldus de minister-president.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).