Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Steven Martina is weer voorgedragen als minister van Economische Ontwikkeling. Dat bevestigt partijvoorzitter Yves Schoop tegenover het Antilliaans Dagblad.

F05 Martina ministerSchoop geeft aan dat de leden tijdens de laatste partijraad unaniem hebben besloten Martina weer voor te dragen. ,,Deze opdracht is per direct uitgevoerd”, aldus de partijvoorzitter.
Martina, die eerder moest opstappen omdat er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem liep, heeft zelf onlangs te kennen gegeven graag weer het ministerschap op zich te willen nemen om af te maken waar hij mee was begonnen. Dat is hij aan de personen die op hem en op de MAN hebben gestemd, verschuldigd, zo liet hij weten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft later het onderzoek tegen Martina voorwaardelijk geseponeerd, waarna politieke partij Kòrsou di Nos Tur (KdNT), die in eerste instantie aangifte had gedaan tegen Martina, een beroep deed op artikel 15 van het Wetboek van Strafvordering om het OM alsnog tot onderzoek te dwingen. Het beklag van KdNT werd op 22 oktober door het Hof afgewezen, waarmee het proces tegen Martina ten einde leek.
Officier van Justitie Guillano Schoop herinnert eraan dat Martina een voorwaardelijk sepot heeft, hetgeen inhoudt dat hij - zolang hij zich aan de voorwaarden van het sepot houdt - geen problemen heeft met het OM. Als hij de voorwaarden wel overtreedt, loopt Martina het risico dat hij alsnog wordt vervolgd, zo legt Schoop tegenover deze krant uit.
Tijdens de afwezigheid van Martina heeft minister Kenneth Gijsbertha van Financiën de post waargenomen en eind augustus werd Giselle Mc William - op dat moment nog Statenlid namens de MAN - beëdigd tot minister van Economische Ontwikkeling. Als Martina terugkeert naar het ministerschap, gaat Mc William terug naar de Staten en neemt Yves Schoop - die sindsdien als Statenlid is beëdigd - afscheid van het parlement.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.