‘Bijpraten met minpres Eugene Rhuggenaath’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Tijdens een informele bijeenkomst heeft de vicepresident van de Raad van State in Nederland, Thom de Graaf, gisteren ‘bijgepraat’ met onder andere premier Eugene Rhuggenaath en oud-gouverneur Jaime Saleh.

degraafDat laat De Graaf weten via een tweet. Minister-president Rhuggenaath (PAR) zegt desgevraagd dat ook staatsraad van het Koninkrijk voor Curaçao Paul Comenencia bij de ontmoeting aanwezig was, evenals ‘andere genodigden’. Over wat er precies werd besproken doet de premier van Curaçao geen uitlatingen, maar hij laat wel weten dat het ‘altijd goed is om contact te hebben en goede relaties te onderhouden met de vicepresident van de Raad van State gezien het belang van dit instituut voor het Koninkrijk’.
De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de Nederlandse regering over wetgeving en bestuur en de hoogste algemene bestuursrechter van het land, aldus de website. Koning Willem-Alexander is voorzitter en de dagelijkse leiding berust bij de vicepresident, dat is nu Thom de Graaf. De Graaf is tegelijkertijd voorzitter van de Afdeling advisering van de Raad. Wanneer het Koninkrijkszaken betreft is deze afdeling ook het adviesorgaan voor de Raad van State van het Koninkrijk. Daarvan maken ook de drie staatsraden voor Aruba, Curaçao en Sint Maarten - de onafhankelijke landen binnen het Koninkrijk - deel uit. Het gaat dan dus over wetgeving en regels die alle landen binnen het Koninkrijk raken, zoals rijkswetten en verdragen en algemene maatregelen van bestuur.
Vrijdag is De Graaf zijn werkbezoek begonnen op Aruba met een gesprek met de Arubaanse gouverneur Alfonso Boekhoudt. Dat gebeurde in het bijzijn van staatsraad van het Koninkrijk voor Aruba Milly Schwengle. Uit een tweet later die dag blijkt dat de vicepresident van de Raad van State onder de indruk is van het werk van ‘Trampolin pa Trabou’ op het eiland. ,,De particuliere stichting van Lionel Rumnit probeert jonge mensen met een beperking naar werk te leiden. Mooi initiatief!”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).