Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Koninklijke Marechaussee heeft bij het doorzoeken van de Zr.Ms. Johan de Witt in Den Helder afgelopen zaterdag alsnog drugs aangetroffen.

marinedrugsHet gaat om 11 kilo harddrugs, hoogstwaarschijnlijk cocaïne, verdeeld over meerdere pakketten. De drugs werden gevonden in het kader van een onderzoek naar de marinier die vorige maand op Curaçao werd aangehouden met eenzelfde hoeveelheid cocaïne in zijn rugtas. Het transportschip van de marine was toen net terug uit de Bahama’s, waar het was ingezet voor een hulpmissie na de orkaan Dorian.
Na de aanhouding van de militair waren er sterke aanwijzingen dat er ook verdovende middelen aan boord van het schip zouden zijn. Daarom was besloten bij terugkeer van het schip uit het Caribisch gebied een grondig onderzoek te starten.
De marechaussee, die belast is met het onderzoek, onderzoekt nog of de aangehouden militair ook verantwoordelijk is voor de nieuwe partij drugs. De cocaïne heeft een totale straatwaarde van minstens 1,1 miljoen euro.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).