Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Koninklijke Marechaussee heeft bij het doorzoeken van de Zr.Ms. Johan de Witt in Den Helder afgelopen zaterdag alsnog drugs aangetroffen.

marinedrugsHet gaat om 11 kilo harddrugs, hoogstwaarschijnlijk cocaïne, verdeeld over meerdere pakketten. De drugs werden gevonden in het kader van een onderzoek naar de marinier die vorige maand op Curaçao werd aangehouden met eenzelfde hoeveelheid cocaïne in zijn rugtas. Het transportschip van de marine was toen net terug uit de Bahama’s, waar het was ingezet voor een hulpmissie na de orkaan Dorian.
Na de aanhouding van de militair waren er sterke aanwijzingen dat er ook verdovende middelen aan boord van het schip zouden zijn. Daarom was besloten bij terugkeer van het schip uit het Caribisch gebied een grondig onderzoek te starten.
De marechaussee, die belast is met het onderzoek, onderzoekt nog of de aangehouden militair ook verantwoordelijk is voor de nieuwe partij drugs. De cocaïne heeft een totale straatwaarde van minstens 1,1 miljoen euro.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.