Ontmoeting Traa met Ennia-baas was op verzoek minister Geerlings van Sint Maarten
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De aansprakelijkheidsprocedure zal worden doorgezet, laat de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) in een zaterdagavond uitgestuurde persverklaring officieel weten. ,,In het belang van de polishouders.”

AnsaryHet gaat om de rechtszaak die Ennia, de verzekeringsmaatschappij die in verband met de noodregeling onder bestuur en verantwoordelijkheid valt van de CBCS, heeft aangespannen tegen eigenaar Parman International, aandeelhouder Hushang Ansary en zijn dochter Nina Ansary en de ex-directeuren Abdallah Andraous, Ralph Palm en Gijsbert van Doorn.
De CBCS deed hierover eerder nog geen mededelingen, maar het Antilliaans Dagblad berichtte er een week geleden over onder de kop ‘Megazaak tegen Ansary’. Met het persbericht wordt de rechtsprocedure formeel bevestigd.
De reden echter dat de Centrale Bank een communiqué uitstuurde, heeft te maken met een ander bericht dat al in de media was, namelijk dat op dezelfde dag dat de rechtszaak aanhangig werd gemaakt er in Miami een bijeenkomst was van Bob Traa, interim-president van CBCS, met Ansary.
Dat zorgde voor verwarring en onzekerheid onder polishouders, Ennia-personeel en het algemene publiek. Reden voor deze krant om een serie vragen te stellen aan CBCS, die afgelopen weekeinde werden beantwoord.
Over die bijeenkomst stelt het persbericht: ,,De president ad interim van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), Bob Traa, heeft vorige week, op verzoek van de minister van Financiën van Sint Maarten Perry Geerlings, een kennismakingsontmoeting bijgewoond met Hushang Ansary van de Parman Group.”
Het Antilliaans Dagblad meldde dinsdag 15 oktober dat hierbij ook vertrouwelingen van Ansary aanwezig waren en dat, in tegenstelling tot Geerlings van Sint Maarten, zijn collega-minister van Financiën van Curaçao Kenneth Gijsbertha ontbrak. Ook waren er geen advocaten van de CBCS bij de bespreking met Ansary in Miami.
,,De CBCS is de Centrale Bank van twee landen in de monetaire unie en dient als zodanig twee overheden, twee ministers van Financiën en twee economieën. Indien één van de ministers een beroep doet op de CBCS kan de CBCS hier gehoor aan geven”, meldt het persbericht.
De ontmoeting in Miami vond plaats tijdens een stop-over naar de jaarvergadering van het IMF (Internationaal Monetaire Fonds) en de Wereld Bank in Washington DC, legt het communiqué verder uit. ,,Er zijn tijdens deze ontmoeting geen afspraken gemaakt of toezeggingen gedaan. Dit was ook geenszins de insteek van de ontmoeting.” Aldus persbericht nr. 2019-042 van de CBCS.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).