Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Na dertien jaar als ceo van UTS te hebben gefungeerd, heeft Paul de Geus gisteren afscheid genomen van het personeel.

geusIn een brief aan het personeel geeft De Geus aan dat het besluit om te vertrekken niet eenvoudig is geweest omdat UTS, en voorheen ook Antelecom en Setel, gedurende de afgelopen 28 jaar ‘een groot deel van mijn leven zijn geweest’. ,,Gedurende deze tijd heb ik velen van jullie persoonlijk leren kennen en had ik de eer om direct met jullie samen te werken. Ik ben heel erg dankbaar voor de kans die mij is geboden om jullie en dit bedrijf te dienen en om zoveel van jullie allemaal te leren. Ook ben ik bijzonder dankbaar voor het feit dat jullie mij hebben toegestaan jullie gedurende de afgelopen 13 jaar te leiden en ik ben er trots op te kunnen zeggen dat we samen zoveel hebben bereikt”, aldus de voormalige ceo van het telecommunicatiebedrijf dat in maart van dit jaar is verkocht aan Liberty Latin America.
Een aantal van de dingen die zijn bereikt, is volgens De Geus dat UTS van een verlieslijdend bedrijf is omgetoverd tot een winstgevende organisatie, maar ook het afronden van het project ‘fiber to the curb’, de introductie van 3G- en LTE-technologie op Curaçao en Sint Maarten, dat UTS ‘deel is geworden van een groter en succesvoller regionaal telecommunicatiebedrijf’ en dat het ‘gedurende de afgelopen vijf jaar het favoriete telecommunicatiebedrijf van Curaçao is’.
De Geus geeft aan dat UTS op de huidige markt ‘die extreem concurrerend, snel en globaal is’, als een relatief klein bedrijf niet op eigen benen zou hebben kunnen overleven. ,,Daarom ondersteunde ik het idee om een strategische partner te zoeken. Het resultaat van deze zoektocht is dat we vandaag deel uitmaken van een veel grotere groep, die de financiële middelen heeft en ons kan helpen de investeringen te plegen die zo nodig zijn”, aldus de voormalige UTS-ceo. ,,Ik weet dat ik nu afscheid neem van een uniek, interessant en bijzonder professioneel bedrijf. Ik vraag eenieder zijn uiterste best te blijven doen voor de voortgang van UTS.”
De Geus gaat nu ruimte maken - zo schrijft hij in zijn brief aan zijn voormalige collega’s - voor zijn opvolger ‘die door de nieuwe eigenaren moet worden aangewezen’. ,,Deze persoon zal degene zijn die het bedrijf in de toekomst als onderdeel van Liberty Latin America verder zal leiden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).