Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In het kader van de Black Achievement Month 2019 presenteerde de Vereniging Antilliaans Netwerk afgelopen zondag de voorstelling ‘Papia: the birth of a language’ door het muziek- en spoken-word-collectief Vanta en was er tevens de uitreiking van de ‘In the Spotlight Awards’ 2019.

spotlightDe In the Spotlight Award wordt jaarlijks uitgereikt aan hen die zich vooral hebben bewezen en op een bijzondere manier door hun professionaliteit hun sporen hebben verdiend. Mensen die een voorbeeld zijn voor velen en grensoverschrijdend zijn.
Jorien Wuite, Gevolmachtigde minister van Sint Maarten en tevens ambassadeur van de Black Achievement Month maakte de winnaar bekend en reikte de prijs uit aan wetenschapper Francio Guadeloupe.
Het juryrapport schrijft: ,,Hij is een persoon die op creatieve manier, complexe en maatschappelijke relevante onderwerpen weet aan te analyseren, te formuleren en te duiden voor een breed publiek. Door zijn publicaties en lezingen, als docent en optreden in de media, is hij voor een grote groep mensen, jong en oud, een bron van inspiratie en kennis geworden.”
De voorstelling ‘Papia’ van Vanta ontving de aanmoedigingsprijs. Volgens de jury is het een inspirerende voorstelling over een complex en gevoelig thema; het Papiaments. De voorstelling is gemaakt door drie jonge kunstenaars: percussionist en componist Vernon Chatlein, spoken-wordartiest Juan-Carlos Goilo en singer-songwriter Amber Nijman.
De wijze waarop deze kunstenaars het unieke verhaal over de geschiedenis van het Papiaments hebben vertolkt heeft het bestuur van de Vereniging Antilliaans Netwerk diep geraakt en bewogen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).