Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In de nacht van zondag op maandag detecteerde de kustwacht een vaartuig dat in de Arubaanse territoriale wateren voer.

drugvangstHet vaartuig, een sleepboot met de naam Gracia voer onder Samoaanse vlag. Na interceptie heeft de kustwacht het vaartuig naar de Paardenbaai gebracht voor verdere controle. In goede samenwerking werden door de douane, Arumil, KPA (K9 brigade en Unit Georganiseerde Criminaliteit), Justitie BOT K9 en de kustwacht verdovende middelen aan boord aangetroffen. Hierop is besloten om het vaartuig naar marinierskazerne Savaneta te verplaatsen voor verder onderzoek. Aldaar werd vastgesteld dat het om bijna 2.200 kilo drugs ging. Na weging werd nog een extra pakket aangetroffen in het schip. Voorlopige tests wijzen uit dat het vermoedelijk om cocaïne gaat. De vijf opvarenden, allemaal met de Venezolaanse nationaliteit, zijn aangehouden en aan de KPA overgedragen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.