Van een onzer verslaggevers
Alajuela - In het Alejandro Morera Soto stadion te Alajuela in Costa Rica haalde het Curaçaose elftal gisteravond - ondanks het slechte weer en daardoor ook het slechte veld - opnieuw een punt binnen door gelijk te spelen tegen Costa Rica.

F01 Voetbal Cur Costa Rica 1Een goede prestatie voor het elftal van Remko Bicentini, daar het Costa Ricaanse elftal vijf jaar geleden nog in de kwartfinale stond op het wereldkampioenschap in Brazilië. Weliswaar trad gisteravond een ander elftal aan, maar Curaçao hield zich goed staande tegen deze gewaagde tegenstander.
In de eerste helft kreeg het Curaçaose team een paar goed uitgespeelde kansen. Een goede kopbal en een schot dat door de keeper werd gered weerhield het elftal echter van scoren.
In de tweede helft had Costa Rica meer aanvallend overwicht en was het voor Curaçao vooral een kunst om de nul te behouden. Het team werd wat weggedrukt door Costa Rica maar bleef goed overeind. De 0-0 bleef staan tot het einde. Met opgeheven hoofd konden de Curaçaose spelers het veld verlaten.
Door dit resultaat staat Curaçao op het moment aan kop met vijf punten uit drie wedstrijden in poule D van de Concacaf Nations League.
De volgende wedstrijd tussen Curaçao en Costa Rica vindt plaats op 14 november in het Ergilio Hato-stadion op Curaçao.

 

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).