Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçao Marriott Beach Resort opent met een team van ‘dynamische medewerkers’ waarvan 97 procent lokale krachten zijn. Dat wordt door het hotel bekendgemaakt.

F01 Marriott Pisc juni 2019 1 Jeu cmykDe nieuwe medewerkers zijn sinds gisteren, maandag 7 oktober, in dienst van het hotel. Dat is de eerste stap op weg naar de opening binnen enkele weken. ,,Bij de werving is bewust gekozen voor een goede mix van doorgewinterde krachten en relatieve nieuwkomers in de sector maar die open staan voor innovatieve ideeën in de dienstverlening”, aldus director of Human Resources Tirza Garmes-Daal.
Voor de ‘job fair’ die Marriott in juli organiseerde in samenwerking met Impacto meldden zich een recordaantal van circa 1.500 gegadigden voor diverse functies. ,,Er zijn ervaren horecamedewerkers uitgezocht, maar met opzet is ook gekeken naar kandidaten die net zijn afgestudeerd of die uit een heel andere branche komen en een nieuwe richting op willen in hun carrière. Daarbij is erg gelet op de attitude die de gegadigden aan de dag legden, vooral na het voorleggen van de vraag ‘wat verstaat u onder serviceverlening?’, aangezien een bepaalde dynamiek wordt nagestreefd”, zo wordt nader uitgelegd.
Garmes vertelt dat er in eerste instantie 215 vacatures in te vullen waren. Daar is zeker 90 procent al van ingevuld met daarbij de constatering dat het in 97 procent van deze gevallen gaat om lokale krachten. Gedurende twee weken krijgt het personeel nog gerichte trainingen om zich de normen en waarden van de Marriottketen eigen te maken. Verder zijn er intensieve trainingen op terreinen als EHBO, brandveiligheid en gezondheidsaspecten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).