Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Parijs - Curaçao heeft afgelopen week de evaluatie door de Peer Review Group (PRG) van het Global Forum goed doorstaan en aangetoond dat er in voldoende mate wordt voldaan aan de toezeggingen voor een effectieve uitwisseling van belastinggegevens met de verdragspartners.

F00Cur largely compliant OESODe Peer Review Group van het Global Forum on Transparency and Exchange of Information for Tax Purposes, zoals de volledige naam luidt, is een belangrijke vereiste van de Oeso, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Hier worden de standaarden bepaald waaraan internationaal dient te worden voldaan.
De zogeheten ‘Competent Authority’ van Curaçao, die eveneens financieel-economisch directeur is van de Centrale Bank CBCS, en een team van het ministerie van Financiën hebben - zo verneemt deze krant - met succes de nog ‘openstaande’ onderdelen in de Peer Review Group voor het voetlicht kunnen brengen.
Hiermee is een upgrade bewerkstelligd waardoor Curaçao - officieel moet het Global Forum in het vierde kwartaal deze kwalificatie nog goedkeuren - ‘largely compliant’ zal zijn. Tegelijkertijd wordt voldaan aan een van de criteria van de Europese Unie (EU), om niet aangemerkt te worden als een non-coöperatieve jurisdictie. Daarmee is het gevaar om op de EU ‘zwarte lijst’ voor te komen geweken.
Dit wordt beschouwd als opnieuw een stap die is gezet om de aansluiting van de lokale internationale financiële sector (IFS) op de Europese markt blijvend te garanderen. Deze sector is goed voor zo’n 12 procent van het bruto binnenlands product (bbp) van Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).