Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De aftrap van de 74ste ‘United Nations General Assembly’ in New York is geweest en premier Eugene Rhuggenaath deelt enthousiast gelijk foto’s op social media.

F01Premiers bij VN 1,,Het is voor het eerst dat de drie premiers, van Curaçao, Aruba en Sint Maarten, samen bij de opening zijn om ‘the Kingdom of the Netherlands’ te vertegenwoordigen.”
Het was een belangrijke dag voor het Nederlandse Koninkrijk, zo schreef Rhuggenaath, die aangaf dat naast hem ook koning Willem-Alexander aanwezig was, alsook de premiers Mark Rutte (Nederland), Evelyn Wever-Croes (Aruba) en Leona Marlin-Romeo (Sint Maarten), de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok en de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag. Tijdens de bijeenkomst van de Verenigde Naties (VN) wordt door wereldleiders gesproken over de uitdagingen waarmee de mensheid te kampen heeft.
Koning Willem-Alexander leidt de Koninkrijksdelegatie en hield gisteren ook een toespraak, waarin hij onder meer sprak over het belang van multilaterale samenwerking tussen de VN-lidstaten ten behoeve van vrede, recht en ontwikkeling. Ook sprak hij over het belang van gezamenlijke actie in het licht van klimaatverandering.
Rhuggenaath zal bij de VN-vergadering overleg voeren over een mogelijk lidmaatschap van Curaçao bij de Caribische handelsorganisatie Caricom. Ook doet hij mee aan vijf summits, waarvan een over ‘resilience’, met onder meer voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton. Hij zal het woord voeren bij de Small Island Developing States (Sids)-summit en fungeren als moderator bij de ‘high-level’-bijeenkomst die gaat over hoe kleine eilanden met elkaar en met overige landen in contact kunnen komen om oplossingen te vinden voor gezamenlijke problemen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).