Van onze redactie
Willemstad - De vlaggen hingen gisteren bij de gerechtsgebouwen te Aruba, Curaçao en Sint Maarten, net als in Nederland en de BES-eilanden, halfstok.

halfstokHet Hof gaf hiermee gehoor aan de oproep van de advocatuur in Nederland om de woensdag in Amsterdam doodgeschoten advocaat en rechter-plaatsvervanger Derk Wiersum te herdenken.
,,De brute aanslag heeft ook binnen de organisaties van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie (van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba) een diepe indruk gemaakt”, schrijft het Hof.
In een officiële verklaring stelt het Hof verder: ,,Dat advocaten, officieren van justitie en rechters hun werk in vrijheid en veiligheid moeten kunnen doen is een universele waarde. Schending daarvan vormt een ondermijning van de rechtsstaat zoals we die binnen het Koninkrijk der Nederlanden kennen. Het Hof betoont op deze wijze allereerst zijn medeleven met de nabestaanden van mr. Wiersum. Daarnaast wil het hiermee ook zijn verbondenheid met de rechterlijke organisaties in Nederland tot uiting brengen. Zeker in een situatie als deze is het van groot belang dat wij elkaar steunen in dat wat wezenlijk is voor onze samenlevingen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).