Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onlangs heeft het symposium getiteld ‘Familiebanden en father absence’ plaatsgevonden in Utrecht, Nederland.

crosscultureelHet onderzoeksproject ‘Familiebanden, met nadruk op de afwezige vader’ wordt mogelijk gemaakt door de financiering van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en is een cross-cultureel onderzoek in zowel Nederland als op Curaçao. Dat wil zeggen dat het onderzoek zich richt op Curaçaose jongeren woonachtig op Curaçao, Curaçaose jongeren woonachtig in Nederland en Nederlandse jongeren woonachtig in Nederland. Het symposium werd geopend door Tina Kretschmer, gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), die stilstond bij het belang en de toegevoegde waarde van cross-cultureel onderzoek voor de gemeenschappen in zowel Nederland als op Curaçao. Vanuit de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) heeft Odette van Brummen-Girigori, verbonden aan het University of Curaçao Research Institute (Ucri) de voorlopige resultaten van het cross-cultureel kwantitatief (enquête-)onderzoek onder 1.657 jongeren gepresenteerd. Vervolgens heeft promovendus Mariëlle Osinga, gelieerd aan de RUG, de resultaten van het cross-cultureel kwalitatief onderzoek onder 102 geïnterviewden gepresenteerd. Na beide presentaties werden de aanwezigen onderverdeeld in verschillende workshops, waarbij de gelegenheid werd geboden om over de gepresenteerde onderzoeksresultaten te debatteren. Overigens werden de onderzoeksresultaten afgewisseld met een aantal optredens van de op Curaçao geboren cabaretier Collin Edson en performer Guillermo Blinker. Het symposium werd afgesloten met een dankwoord door projectleider prof. dr. Greetje Timmermans.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).