Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Toerisme is uitgegroeid tot de belangrijkste economische pijler van Curaçao en hierin speelt de luchtvaart een zeer cruciale rol.

F01 LuchtvaartsummitDat waren de woorden van premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren ter ere van de Capa Latin America Aviation & LCC Summit in het Santa Barbara Resort.
Rhuggenaath sprak verschillende partners binnen de luchtvaartindustrie toe tijdens de derde jaarlijkse summit, waarbij Curaçao dit keer de gastheer is. De premier vertelde over de verschillende ontwikkelingen op het eiland op het gebied van toerisme en luchtvaart en liet weten dat Curaçao naast het maritiem gebied veel waarde kan toevoegen aan de luchtvaart en luchtvaartactiviteiten.
De minister-president sprak in dit kader onder andere over Curaçao Airport Partners (CAP) die, met een mandaat van de regering, verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, werking en het beheer van de luchthavenfaciliteiten. ,,Onder hun auspiciën heeft Curaçao International Airport onlangs een groot uitbreidingsproject voltooid dat de passagiersbewegingscapaciteit verhoogt van 1,8 miljoen naar 2,5 miljoen. Onze gerenoveerde luchthaven biedt passagiers nu een warm welkom en een verbeterde klantervaring bij aankomst en vertrek die naar onze mening net zo goed is als, en misschien zelfs beter dan, elke andere luchthaven in onze regio, en luchthavens overal”, aldus Rhuggenaath. ,,Bovendien omvatten onze luchthavenfaciliteiten ook een ultramoderne Fixed Base Operator (FBO), het Jet Centre Curaçao; een moderne en efficiënte algemene en zakelijke luchtvaartfaciliteit die eigendom is van en wordt geëxploiteerd door CAP en Curaçao Air Transport Services.”
De minister-president gaf aan dat Curaçao als een Caribische eilandbestemming afhankelijk is van inkomend verkeer, meestal gericht op vrijetijdsbesteding. ,,Onze belangrijkste toeristische markten bevinden zich in Europa (Nederland en Duitsland), goed voor 52 procent van alle bezoekers; de Verenigde Staten (New York, Charlotte en Miami) met 24 procent; en Latijns-Amerika, goed voor 15 procent. We hebben momenteel non-stop luchtdiensten van 17 gateways en 21 luchtvaartpartners, die wederom dienstdoen als gateway naar Europa en Latijns-Amerika.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).