Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Tijdens de gesprekken die tot nu toe met de Klesch Group van de Amerikaan Gary Klesch zijn gevoerd voor de mogelijke overname van de Isla-raffinaderij na 2019, zijn onderwerpen als ontslagen en tax holiday niet besproken.

F01 Chonky de Lannoy cmykDat stelt Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy, interim-directeur van Refineria di Kòrsou (RdK) tegenover deze krant. De Lannoy reageert hiermee op berichtgeving van gisteren dat de Klesch Group zou hebben aangegeven dat bij een overname ongeveer 200 werknemers hun baan zouden verliezen en als vereiste werd aangegeven dat de groep tax holiday zou genieten, waarbij geen belasting betaald zou hoeven worden. ,,Die onderwerpen zijn nog helemaal niet aan de orde gekomen”, zo stelt de RdK-directeur nu echter tegenover deze krant, verwijzend naar mogelijke ontslagen bij de raffinaderij en de tax holiday.
Gherrel Remilia, de voorzitter van vakbond Apri, laat desgevraagd eveneens weten hier niet van op de hoogte te zijn, maar geeft tegelijkertijd aan dat de bonden nog om de tafel moeten zitten met vertegenwoordigers van de Klesch Group. Naar verwachting vindt die ontmoeting volgens Remilia spoedig plaats.
Voor vandaag hebben de bonden, Apri en PWFC, in de middaguren een bijeenkomst belegd met hun leden om hen bij te praten over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de zoektocht naar een strategische partner voor de overname van de raffinaderij na 2019, wanneer het contract met PdVSA eindigt.
Eerder deze maand maakte RdK middels een persbericht bekend dat de Klesch Group is geselecteerd om de komende maanden exclusief onderhandelingen mee te voeren over een contract voor de overname van de raffinaderij. Hiermee is Klesch Group de voorkeurskandidaat om na 31 december 2019 de olieterminal bij Bullenbaai en de krachtcentrale Curaçao Refinery Utilities (CRU) over te nemen.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.