Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Selikor gaat samen met het X-team en de politie intensieve controles verrichten op illegale vuilstort. Dat heeft Selikor gisteren bekendgemaakt. Op deze wijze hoopt Selikor meer bewustzijn te creëeren binnen de gemeenschap over het belang van een schoon milieu.

F04 Illegale dump 3Selikor geeft aan al langere tijd in de media kennis te hebben genomen van de illegale vuilstort bij Dam Pretu. ,,De omgeving wordt regelmatig schoongemaakt, maar toch gaat het illegaal dumpen van vuil door. Dit en andere illegale vuilstorten moeten stoppen.”
De controles houden in dat vuiltransporteurs voortaan moeten kunnen bewijzen waar het vuil vandaan komt. Dit kan door een eigen bewijs te laten tekenen door de opdrachtgever. Ook bij Selikor zijn deze bewijzen beschikbaar. Met dit formulier kan de transporteur aantonen waar het vuil vandaan komt en wie de eigenaar en dus opdrachtgever is. Door het bewijs te tekenen, verklaart de opdrachtgever dat hij verantwoordelijk is voor de kosten voor de stort bij de landfill of vuilstort bij Koraal Specht. Het formulier moet volledig en juist ingevuld worden en vergezeld gaan met een kopie van het identiteitsbewijs van de opdrachtgever.
Elke transporteur die vanaf nu niet in het bezit is van zo’n bewijs, wordt op dat moment door de politie of het X-team van een formulier voorzien dat ter plaatse moet worden ingevuld. Ook zal vervolgens worden gecontroleerd of de betreffende vuilstort daadwerkelijk is aangekomen bij Malpais of in Koraal Specht, aldus Selikor, die een dringend beroep doet op de gemeenschap om ‘het transport van vuil aan verantwoordelijke transporteurs, die het vuil bij de enige legale vuilstortplaatsen gaan dumpen, toe te vertrouwen’. ,,Wanneer de transporteur het vuil heeft gedumpt, vraag dan ook om een bewijs”, aldus Selikor.
Verder vraagt Selikor ook de hulp in van de gemeenschap om illegale vuilstorters te melden. ,,Wie ziet dat een transporteur richting een verlaten gebied rijdt, meldt dit dan meteen bij het X-team via telefoonnummer 0800-0877 of via 917. Op deze manier kunnen we allemaal bijdragen aan een schoon Curaçao.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).