Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De rector magnificus (RM) van de University of Curaçao (UoC), Francis de Lanoy, vindt dat er op Curaçao meer samengewerkt moet worden en er een positievere en meer dankbare houding moet zijn naar wat het eiland wel heeft in plaats van niet.

delannoyuoc,,Er moeten bruggen gebouwd worden tussen verschillende groepen in de samenleving. Dit is hard nodig in de turbulente tijd waarin we leven. We moeten het samen doen en onze gezamenlijke doelen erkennen en er samen voor werken om die collectief te bereiken”, aldus de RM tijdens zijn toespraak bij de opening van het academisch jaar. ,,Mijn grootste zorg is dat als we niet als collectief onze houding veranderen ten aanzien van ons land, naar een meer positieve en open minded attitude, we onze kansen verspelen. Het Caribisch gebied en ook Curaçao staat bekend om de veerkracht, maar voor deze veerkracht zijn twee voorwaarden nodig en dat is samenwerken en werken aan een gezamenlijk doel. De focus van de UoC zal dit jaar dan ook liggen op het bouwen van bruggen.”
Uitdagingen zijn er genoeg, zo somde de RM op: de toekomst van de raffinaderij, de bouw van het nieuwe ziekenhuis, de transitie van het oude naar het nieuwe ziekenhuis, geopolitieke issues, de politieke en economische situatie in Venezuela, de financiële standaarden waar het eiland zich aan dient te houden, het aantal ongedocumenteerde immigranten en de hoge jeugdwerkloosheid.
De Lanoy ziet een grotere rol voor de UoC weggelegd om mee te werken aan deze uitdagingen samen met 350 nieuwe studenten, waaronder 78 internationale studenten afkomstig uit 12 verschillende landen. Daarnaast 1.000 terugkerende studenten die gekozen hebben hun hogere opleiding alsnog te voltooien aan de UoC op ‘dushi Kòrsou’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).