Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Giselle Mc William (MAN) (48) heeft gistermiddag ten overstaan van de gouverneur de eed afgelegd en is sindsdien minister van Economische Ontwikkeling.

eedEen dag eerder heeft zij middels een officieel schrijven aan Statenvoorzitter William Millerson haar ontslag als Statenlid en vicevoorzitter van de Staten ingediend. ,,Ik ben dankbaar voor de steun die ik gedurende mijn lidmaatschap en vicevoorzitterschap heb gekregen van het griffiepersoneel”, zo schrijft Mc William in haar korte brief.
Partijvoorzitter van de MAN, Yves Schoop, vervangt Mc William in de Staten. Ook hij legde gisteren de eed af, maar dan voor het Statenlidmaatschap.
De nieuwe vicevoorzitter van de Staten, Eugene Cleopa (MAN), is gisteren in de openbare Statenvergadering gekozen met twaalf van de veertien stemmen.
Mc William volgt met haar benoeming voormalig minister Steven Martina (MAN) op. Hij diende in februari van dit jaar zijn ontslag in toen het Openbaar Ministerie hem officieel als verdachte had aangemerkt in een strafrechtelijk onderzoek. Later besloot het Openbaar Ministerie de zaak onder voorwaarden te seponeren, waarna Kòrsou di Nos Tur (KdNT) - de indiener van de aangifte tegen Martina - het Hof heeft verzocht het Openbaar Ministerie alsnog tot een onderzoek tegen de voormalige minister van Economische Ontwikkeling te dwingen.
In het kader van deze lopende zaak heeft Martina ook bedankt voor de positie van Statenlid.
Giselle Mc William is het nichtje van PNP-coryfee Rufus Mc William. In 2012 deed Giselle Mc William zelf voor het eerst mee aan verkiezingen. Ze stond toen nog als zevende op de lijst van Partido Nashonal di Pueblo (PNP), waar ook haar oom Rufus jarenlang bij betrokken is geweest. Maar in 2016 en 2017 stond ze als respectievelijk vijfde en derde op de lijst van de MAN. In 2016 behaalde ze de meeste stemmen, te weten 781. In 2012 waren dit 336 en in 2017 556.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).