Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het Belastingkantoor aan de Regentesselaan - waar vorige week een hevige brand woedde - wordt al jaren als ongeschikt beschouwd als kantoorpand. Dat schrijft Statenlid Meindert ‘Mènki’ Rojer (KdNT) in een brief aan minister Kenneth Gijsbertha.

belastingkantoorDe parlementariër wijst erop dat het gebouw gedurende de jaren bij hevige regenval vaak te maken heeft gekregen met overstromingen. ,,Voor zover ik weet heeft de regering praktisch niets gedaan om het gebouw geschikter en comfortabeler te maken voor zowel het publiek als de personen die daar dagelijks werken”, aldus Rojer.
Het Statenlid vraagt de minister of voor het gebouw überhaupt een brandverzekering is afgesloten en zo ja, bij welk bedrijf en voor welk bedrag. Ook stelt Rojer een aantal andere vragen en wil hij bijvoorbeeld weten of het gebouw zowel aan de binnen- als aan de buitenkant beveiligd wordt door camera’s en of er sproeiers en een alarm aanwezig zijn in het gebouw ‘die in het geval van rook en/of brand meteen geactiveerd horen te worden’.
In het geval de minister de laatste twee bovenstaande vragen bevestigend beantwoordt, wil Rojer ook nog weten wanneer het systeem voor het laatst op effectiviteit is gecontroleerd. Tot slot vraagt het Statenlid zich af wie de eigenaar is van het gebouw aan de Regentesselaan of wie dit in zijn beheer heeft en welk bedrijf belast is met de beveiliging van het gebouw.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).