Van een onzer verslaggevers
Willemstad - The Suit LLDS (Longitude & Latitude Divers & Swimmers) gaat vanaf 30 augustus tien dagen lang bij het uiterst oostelijke punt van Curaçao te water om te snorkelen naar het meest westelijke punt van het eiland.

suitkoraalHet doel van de onderwaterreis is om een mooie documentaire over de onderwaterwereld te produceren, waarbij de nadruk wordt gelegd op het feit dat de zee rond Curaçao niet alleen door duikers ervaren kan worden maar ook met een simpele duikbril en snorkel. Deze documentaire kan daarnaast door instanties als Curaçao Tourist Board (CTB) en Chata gebruikt worden als marketingproduct voor internationale expo’s waaronder de DEMA-duikconferentie in het najaar van 2019, maar ook om delen van het ruwe beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan Carmabi voor wetenschappelijk onderzoek en educatieve doeleinden.
The Suit vertegenwoordigt een grote groep vrijwilligers en instanties die Curaçao een warm hart toedragen en die concreet willen bijdragen aan de promotie van het koraalrif.
De groep snorkelt om en nabij 100 kilometer en filmt daarbij het koraalrif en de zuidelijke kustlijn. Op de route van oost naar west wordt de groep door flamingo Bob samen met zijn verzorger, dierenarts Odette Doest een stukje vergezeld.
De snorkelreis start op 30 augustus bij Oostpunt waar The Suit vanaf de Pelican Express de zee in duikt. The Suit legt dan een traject van 10 kilometer af richting Fuik. Op 31 augustus wordt niet gezwommen, dan zal het eerste parcours worden geëvalueerd en wordt het traject waar nodig bijgesteld. Op 1 september wordt de route voortgezet van Fuik naar Marichi. The Suit snorkelt op 2 september van Marichi naar Carmabi en maakt ook een rondje door de Annabaai. Curaçao Ports Authority verleent hierbij haar medewerking door het scheepsverkeer in en om de haven op dat moment stil te leggen om zo de veiligheid van The Suit te garanderen. Op 3 september wordt de snorkeltrip voortgezet en zwemt The Suit van Carmabi naar Vaersenbaai (Kokomo). Een rustdag wordt gehouden op 4 september. Vervolgens gaat The Suit op 5 september bij Kokomo weer te water en zwemt naar Karakter bij Rif St. Marie. De dag daarna gaat de snorkeltrip verder richting Santa Martha en van Santa Martha vervolgt de reis naar Lagun. Het laatste deel van de reis, van Lagun naar het uiterst westelijke punt, alsook het uiterst noordelijke punt van Curaçao wordt op 8 september afgelegd.
Tijdens de snorkelreis zal The Suit een aantal keren aan de kant komen om een activiteit te organiseren die een link heeft met Curaçao en de onderwaterwereld.
The Suit zal voorzien zijn van een trackingsysteem zodat deze gedurende het hele parcours kan worden gevolgd. Ook is The Suit voorzien van een body-cam en een handcamera. Daarnaast zal een cameraploeg meezwemmen om de horizontale beelden voor de documentaire te verzorgen langs de ‘drop-off’ of ‘de blauwe rand’ en ook The Suit in beeld te brengen.
De voorbereidingen van het project hebben enkele maanden in beslag genomen. Daarbij is een groot aantal instanties betroken waaronder de Coral Restoration Foundation, de Sea Turtle Conservation, Carmabi, Bob de Flamingo, Kids for Coral, Uniek Curaçao, Bedrijvenplatform Milieu en Coral Reef Game & Sinuhe Oomen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).