Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De regering stelt 25 miljoen gulden beschikbaar aan het Hospital Nobo Otrobanda (HNO) om te voorkomen dat de opening van het nieuwe ziekenhuis eind 2019 gevaar loopt.

HNO,,Met dit geld kunnen de meest urgente zaken geregeld worden, totdat voorzien is in andere financiering. Als deze financiering rond is, dan krijgt de regering weer 25 miljoen gulden terugbetaald”, zo maakte de regering gisteren bekend.
De regering beroept zich op artikel 25 lid 1 van de Staatsregeling, waarin staat: ,,De overheid treft maatregelen ter bevordering van de Volksgezondheid.” Het besluit is genomen nadat er in de ministerraad vorige week woensdag informatie is gegeven door betrokkenen bij het HNO. ,,De regering heeft daarop besloten een voorschot te geven zodat het project op schema blijft. Zo kan de bevolking ervan verzekerd zijn dat over enkele maanden zorg geboden kan worden in een modern en kwalitatief goed ziekenhuis”, aldus de berichtgeving.
De bouw van HNO is in de laatste fase, waarin onder meer de inrichting met medische apparatuur plaatsvindt. Hiervoor moeten experts uit het buitenland ingevlogen worden, waarvoor al maanden geleden afspraken zijn gemaakt. Het afzeggen van deze afspraken kan boetes opleveren. Bovendien worden nieuwe afspraken dan pas weer gemaakt in 2020, zo wordt uitgelegd. Ook wordt de zogenoemde ‘Health Care Information Exchange’ (HiX) geïnstalleerd. Het personeel is zich op het gebruik van apparatuur en HiX aan het voorbereiden, alsook op het functioneren in de nieuwe structuur van Curaçao Medical Center (CMC).
,,Het is belangrijk dat deze processen parallel blijven verlopen totdat het ziekenhuis eind dit jaar opent”, aldus de regering.

 

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.