‘Persoon erachter, Nardy Cramm, doet zich onterecht voor als advocaat en detective’
Van onze redactie
Willemstad - Bas Jongmans, naar eigen zeggen ‘gamingadvocaat’ bij Gaming Legal Group in Nederland, doet namens verschillende bedrijven aangifte tegen de website Knipselkrant Curaçao.

vanraakDit naar aanleiding van de column van Kamerlid Ronald Van Raak (SP) en de berichtgeving van Knipselkrant afgelopen zaterdag. ,,Ondanks verschillende verzoeken hiermee op te houden, doet de persoon achter de Knipselkrant, mevrouw Nardy Cramm uit Hurdegaryp in Friesland (Nederland) zich nog steeds onterecht voor als advocaat en detective die via ‘law firm’ en ‘detectivebureau’ Curiel & Sharma Investigations op verschillende Caribische eilanden en ook in Nederland actief is.”
Zij gebruikt die status, aldus Jongmans, onder meer om de bedrijven die hij vertegenwoordigt ‘met allerlei onwaarheden in een kwaad daglicht te zetten’. ,,Zo laat zij regelmatig haar eigen bureau aan het woord in de Knipselkrant met de schijn van onafhankelijk te zijn, terwijl dit gewoon Cramm zelf is. Dat is geen eerlijke en op waarheden of op feiten beruste verslaggeving.”
Maar daar blijft het niet bij, stelt Jongmans. ,,Ze beschadigt ook het aanzien van de advocatuur én dat van het Land Curaçao.” Eerder deed de minister van Gezondheid, Suzy Camelia-Römer (PIN), ook al aangifte tegen de Knipselkrant, omdat zij door de Knipselkrant zonder enig bewijs in een kwaad daglicht werd gesteld.
Jongmans: ,,Het is dus niet zo dat Cramm zich beperkt tot de gamingindustrie, het probleem is veel breder en Cramms berichtgeving is niet in het belang van Curaçao. Je kunt niet over het hele eiland zomaar zeggen dat het een roversnest is. Daar doe je de bevolking geen recht mee. Natuurlijk zijn er problemen, zoals ieder land die heeft, zeker voor een eiland dat niet lang geleden autonoom is geworden. Maar problemen zijn er om op te lossen. Cramm heeft vanuit haar villa in Friesland makkelijk praten. Ze doet zich voor alsof zij strijdt voor de gewone man. Maar dat is dus helemaal niet zo. We hebben geprobeerd met haar te spreken, maar ze weet van geen ophouden.”
Advocaat Jongmans wijst erop dat Cramm zelf heeft toegegeven eerder te zijn veroordeeld voor beschuldigingen waar zij geen bewijs voor had, maar ondanks hiervoor op de vingers getikt te zijn, gaat Cramm gewoon door en werkt zij daarin volgens de jurist van Gaming Legal Group onder andere actief samen met John Baselmans, die onder meer stelt dat alle regeringen van de wereld lid zijn van een geheime criminele organisatie. Jongmans vindt dat dit ‘niet serieus is te nemen’.
Laatstgenoemde heeft dan ook het Tweede Kamerlid Van Raak aangeschreven met het verzoek ‘niet meer naar mevrouw Cramm te blijven verwijzen als een serieuze bron’, nu verschillende personen, inclusief de minister van Gezondheid, reeds strafrechtelijke aangifte hebben gedaan tegen de Knipselkrant. Echter, Van Raak weigert tot nu toe van Cramm publiekelijk afstand te nemen.
Meer over dit onderwerp:https://antilliaansdagblad.com/abonnees

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).