‘Huurman stapt graag over feiten heen’
Van onze redactie
Willemstad -,,Men zou kunnen aanvoeren dat het wat laat is, maar de correctie en de excuses daarin getuigen van integriteit en volwassenheid van het instituut”, zegt chirurg Patrick Fa Si Oen nadat hij heeft kennisgenomen van de correctie van de Inspectie.

fasioen,,Dit stel ik erg op prijs en het schept voor mij weer vertrouwen in het instituut. Ik beschouw de kwestie dan ook als afgehandeld met het instituut Inspectie. Wat men zich wel moet realiseren is dat dit een gerichte aanval was van een kleine belangengroep.”
Hierbij heeft volgens Fa Si Oen niet alleen de Inspectie zich laten gebruiken via een Nederlandse inspecteur ‘die inmiddels wegens ondeugdelijk handelen is ontslagen’, maar ook het Sehos dat heeft ‘meegedaan aan deze ondeugdelijke gang van zaken en zich nog altijd laat aandrijven door deze belangengroep’.
,,De hele ondeugdelijke aanval is gepareerd door de uitspraak van een lokale rechter, het Concilium Chirurgicum van Nederland, wat het hoogste orgaan aangaande de opleiding is in Nederland, en uiteindelijk de registratiecommissies van België en Nederland.”
Over de ingezonden brief aan het Antilliaans Dagblad van afgelopen zaterdag 17 augustus van Jan Huurman, waarin deze aangeeft dat het niet zijn persoon was die de aanwijzing gaf over Fa Si Oens ontbrekende Europese registratie, maar toenmalig inspecteur Gersji Rodrigues Pereira - en dat bovendien Pereira daarbij geen blaam zou treffen - stelt de chirurg het volgende:
,,Hij (Huurman, red.) zal de kranten vergeven, de aanwijzing is destijds inderdaad gegeven door de heer Pereira, maar hij zal tevens begrijpen dat als hij zich zo op de voorgrond drukt, het vuil als eerste over zijn schoenen loopt als het ondeugdelijk spel implodeert. Daarbij stapt hij in zijn ingezonden brief graag over enkele feiten heen.”

Meer over dit onderwerp, zie https://antilliaansdagblad.com/abonnees

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).