Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De op Curaçao geboren zeilster Philipine van Aanholt is gisteren als zesde geëindigd in de finale van de Pan-Amerikaanse Spelen in Lima. De Canadese Sarah Douglas won de gouden medaille.

vanaanholtVan Aanholt die onder de Arubaanse vlag uitkomt tijdens de Pan American Games kwalificeerde zich na de tien openingsraces als een van de beste negen zeilsters in de Laser Radial-klasse. Met een keer een tweede, een keer een zesde en een keer een achtste plaats in het sterke veld van achttien deelnemers bereikte Van Aanholt de ‘medal race’. Dat Sarah Douglas goud won, was geen verrassing. Douglas eindigde in bijna alle races in de top drie. Ook Charlotte Rose uit de Verenigde Staten eindigde vaak als eerste, maar moest gisteren genoegen nemen met een zilveren medaille. De Argentijnse Lucia Falasca werd derde in de finale. Van Aanholt werd zesde na Isabella Maegli uit Guatemala en voor Paloma Schmidt uit Peru. Het drietal zat elkaar ook in de openingsraces vaak op de hielen.
Tijn van der Gulik, eveneens van Curaçao, lukte het niet door te dringen tot de beste elf in de klasse Laser Standard. De eerste racedagen wist Vander Gulik zich nog te handhaven met een negende en tiende plek, maar woensdag en donderdag kwam hij in de laatste vijf races niet verder dan een achttiende positie van de 22 deelnemers. Volgens de Facebookpagina van het Arubaanse Olympisch Comité kijkt hij toch tevreden terug op zijn deelname aan de Pan-Amerikaanse Spelen. ,,Een leerzame ervaring waar hij veel van heeft geleerd en die hij kan gebruiken in volgende kampioenschappen.”
Ook het podium na de wedstrijd om de medailles bij de mannen kende geen verrassingen: Goud voor Enrique Arathoon uit Ecuador, zilver voor Juan Maegli uit Guatemala en brons voor de Braziliaan Bruno Fontes. De Amerikaan Charles Buckingham, die toch een paar keer bij de eerste drie eindigde in de openingsraces, greep naast een medaille, evenals de Peruaan Stefano Peschiera.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.