Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Brion City Center & Hotel gaat november dit jaar open. Dat is mogelijk nu de toekenning voor de belastingfaciliteiten, beter bekend als ‘tax holiday’, binnen is. Dat laat eigenaar Akash Soemeer weten.

brion,,We zijn nu alles logistiek aan het regelen om de spullen vanuit het buitenland naar Curaçao te krijgen”, zegt een opgeluchte Soemeer. Het meubilair voor de inrichting van de 80 kamers van het hotel en de apparatuur waren al eerder gekocht, maar konden niet op transport in afwachting van de toekenning van de tax holiday-regeling door Fiscale Zaken. Nu het zover is kunnen de spullen vrij van invoerrechten op transport naar het eiland. Het duurt nog maximaal 60 dagen voordat de vracht op het eiland is.
Zaterdag berichtte deze krant nog dat de opening dit jaar van het hotel door red-tape bij de overheid in het gedrang dreigde te komen. De verbouwing van het voormalige Howard Johnson Hotel aan het Brionplein in Otrobanda is zo goed als klaar en nu de toekenning binnen is kunnen de kamers worden ingericht en kan de apparatuur, onder andere voor de keuken, aangesloten worden.
Het Brion City Center & Hotel heeft ongeveer drieënhalve maand moeten wachten op de aangevraagde belastingfaciliteiten. Soemeer besloot vorige week vrijdag via een mail bij minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën aan te dringen op het snel afhandelen van de procedure. Hij zei toen te hopen dat de toekenning ‘binnen twee weken’ binnen was. Maar dat blijkt een paar dagen later al het geval.
De 33-jarige vastgoedman kocht het complex aan het Brionplein december vorig jaar op een veiling voor 8,7 miljoen gulden op naam van Trinity Rio Hotel bv. Het gerenoveerde hotel heeft tachtig frisse, modern ingerichte kamers, een zwembad, een spa-ruimte, een restaurant en een receptie. Bovendien wordt Brion City Center & Hotel uitgerust met moderne gadgets. De deur van hun hotelkamer kunnen gasten bijvoorbeeld openen via een mobiele telefoon. Alle commerciële units op de begane grond zijn inmiddels verhuurd, onder andere aan restaurant Queen Royalty, Brion Convenience Store en Pizza Hut. Binnenkort komen Tommy Burger, dat nu nog is gevestigd aan Mambo Boulevard, en bar-restaurant Noir naar het Brionplein.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).