Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politie heeft de afgelopen weken zeker tien mensen opgepakt die verdacht worden van gewapende overvallen. Gisterochtend leverde een inval op vier adressen nog eens vijf arrestaties op.

ZwerwerPolitiewoordvoerder Imro Zwerwer gaf gisteren een persconferentie om ‘de rust terug te brengen in de gemeenschap’ na een reeks van brute overvallen. ,,Ons Atrako-team werkt dag en nacht.” De politie roept slachtoffers van wat voor criminele handeling dan ook op toch vooral aangifte te doen. Zwerwer: ,,Denk niet dat het toch niets zal opleveren. Het kan zijn dat we de zaak niet direct oplossen, maar door de ene arrestatie komen we weer daders van andere misdrijven op het spoort. Bovendien kunnen we ons onderzoek beter uitvoeren als we een goed beeld hebben van wat zich in de buurten afspeelt.”
Gisterochtend werden na invallen op vier adressen in de wijk Koraal Specht vijf personen opgepakt in verband met een poging tot diefstal op 25 juni en een gewapende overval op 5 juli. Op 25 juni probeerden drie personen met een SUV de winkelpui van Van der Tweel Supermarket in Jan Thiel te vernielen en de geldautomaat daarbinnen te plunderen. Maar het drietal werd betrapt en medewerkers van een beveiligingsbedrijf zetten de achtervolging in tot zij bij Fuik door de dieven werden beschoten. Niemand raakte gewond. Op 5 juli drongen vier mannen een huis binnen aan de Seru Loraweg, mishandelden de bewoners en gingen er vandoor met contant geld en sierraden. De politie arresteerde gisterochtend de 23-jarige op Curaçao geboren man T.L.M. in de Kaya Stila, in Kaya Tati de eveneens op Curaçao geboren man R.Z. (34) en in de Kaya Dori de 26-jarige J.P uit Haïti. In de Tumbastraat werden een man en een vrouw opgepakt: de 31-jarige Guyanees R.B. en de 32-jarige R.S., geboren in Suriname. De politie nam bovendien twee vuurwapens in beslag. De politie sluit niet uit dat meer arrestaties volgen in verband met deze twee zaken.
De afgelopen twee weken werden volgens Zwerwer ‘al zeker tien mensen gearresteerd’. ,,We sluiten niet uit dat de verdachten betrokken waren bij andere misdaden en mogelijk leiden de aanhoudingen tot meer arrestaties in verband met andere atrako’s.” In verband met gewapende overvallen in een minimarkt in Dominguito en aan de Cubaweg werden drie verdachten opgepakt. Vier mensen werden aangehouden op verdenking van ontvoering en een overval in Juan Luis. Ook werd er iemand gearresteerd voor een atrako op toeristen in Bándabou en diefstal van hun auto. Na een gewapende overval donderdagavond in Santa Rosa, waar iemand van een scooter werd beroofd, is eveneens een verdachte aangehouden.

 

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.