Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Nadat van het weekend de vakbonden BTG en STSK al een beroep deden op hun leden om paraat te zijn voor eventuele manifestaties, trekken nu ook de Isla-vakbonden bij hun leden aan de bel.

actieislaDe vakbonden Apri en PWFC stellen in een gezamenlijke persverklaring dat de onzekere toekomst van de raffinaderij voor bezorgdheid zorgt binnen de gehele Curaçaose gemeenschap, maar zeker bij ‘onze leden omdat dit een regelrechte aanval betekent op hun boterham’. En de bezuinigingsmaatregelen die de regering daar nu bovenop moet nemen, maken een al kwetsbare arbeidsmarkt nog kwetsbaarder. ,,Als verantwoordelijke vakbonden kijken we niet alleen naar het belang van onze leden, maar ook naar de gehele arbeidersklasse”, aldus de bonden, die samen met de andere bonden die deel uitmaken van de vakbondscentrale Solidaridat Sindikal de penibele situatie waar Curaçao momenteel in verkeert, hebben geanalyseerd. ,,Uit deze analyse is gebleken dat de maatregelen die worden getroffen - zoals verwacht - desastreuze gevolgen zullen hebben voor de arbeidersklasse op Curaçao.” Apri en PWFC verwijzen in dit kader naar de al stijgende werkloosheid. ,,Additionele maatregelen zullen enkel bijdragen aan verdere toename van de werkloosheid.”
Net als hun voorgangers waarschuwen nu ook de Isla-bonden dat zij niet zullen zwijgen en toekijken terwijl banen van ‘hardwerkende arbeiders worden opgeofferd’. Apri en PWFC geven aan de situatie in de gaten te zullen blijven houden ten behoeve van de leden in het bijzonder en de gehele arbeidersklasse van Curaçao in het algemeen. In dit kader en ‘gezien de dreiging van de aangekondigde maatregelen’ vragen de bonden hun leden om paraat te staan en indien nodig de straat op te gaan en te strijden voor de rechten van de arbeidersklasse.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.