Gisteren was de jaarlijkse Fourth of July-viering bij het Amerikaans consulaat. Dit jaar was het extra bijzonder omdat dit tevens de kennismaking was met de nieuwe consul-generaal van de VS op Curaçao, Allen Greenberg.

vieringOp 3 juli 1776, in de verwachting dat het Continentale Congres op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring zou aannemen, schreef John Adams dat ‘de dag het meest gedenkwaardige moment zal zijn in de geschiedenis van Amerika’. ,,Het zou moeten worden gevierd met pracht en praal, shows, spellen, sport, geweren, klokken, vreugdevuren en vuurwerk, van het ene uiteinde van het continent tot het andere, nu en in de toekomst.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).