Gisteren was de jaarlijkse Fourth of July-viering bij het Amerikaans consulaat. Dit jaar was het extra bijzonder omdat dit tevens de kennismaking was met de nieuwe consul-generaal van de VS op Curaçao, Allen Greenberg.

vieringOp 3 juli 1776, in de verwachting dat het Continentale Congres op 4 juli 1776 de Onafhankelijkheidsverklaring zou aannemen, schreef John Adams dat ‘de dag het meest gedenkwaardige moment zal zijn in de geschiedenis van Amerika’. ,,Het zou moeten worden gevierd met pracht en praal, shows, spellen, sport, geweren, klokken, vreugdevuren en vuurwerk, van het ene uiteinde van het continent tot het andere, nu en in de toekomst.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.