Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ook de verdachten Gilbert Gregory Cijntje, voormalig technical manager bij Refineria di Kòrsou (RdK), en Michèle Mario Kinburn, voormalig projectcoördinator, blijven langer vast. Zo bevestigt het Openbaar Ministerie tegenover deze krant.

rdkHet tweetal is voorgeleid aan de rechter-commissaris die de verlenging van de inverzekeringstelling goed heeft bevonden.
Eerder werd al bekendgemaakt dat voormalig directeur van RdK Roderick van Kwartel en Ashley Isidora, de voormalige consultant van RdK, langer worden vastgehouden in het kader van de Lacerta-zaak, waarbij onderzoek wordt verricht naar corruptieve handelingen tijdens het onderhandelingsproces voor een nieuwe partner van de raffinaderij. Van Kwartel, Isidora, Cijntje en Kinburn worden er door het Openbaar Ministerie van verdacht zich gedurende het onderhandelingsproces voor de raffinaderij schuldig te hebben gemaakt aan het vragen van een groot bedrag aan steekpenningen.
Toen het duidelijke vermoeden aanwezig was dat er sprake zou zijn van een poging tot omkoping tijdens de onderhandelingen voor de raffinaderij, zijn deze vier hoofdrolspelers op non-actief gesteld en is door premier Eugene Rhuggenaath aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie, dat een feitelijk onderzoek en later een strafrechtelijk onderzoek opstartte.
Het onderzoeksrapport, dat in opdracht van de Raad van Commissarissen (RvC) van RdK werd opgesteld door het bureau Ivy - ‘Corporate Defence Investigations’ - in Amsterdam, maakte duidelijk dat consultant Isidora van RdK tijdens het onderhandelingsproces voor een nieuwe partner voor de raffinaderij onder één hoedje speelde met Van Kwartel, Cijntje en Kinburn.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).