Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De plaatsvervangend minister van Economische Ontwikkeling, Kenneth Gijsbertha (MAN), heeft de moed en het vertrouwen van Aqualectra deze week geprezen door een eigen investering te doen van 70 miljoen gulden voor de uitbreiding van de stroomcentrale aan Dokweg II.

aqualectraHierdoor is het ook mogelijk geworden om geld te lenen bij de bank voor een bedrag van 325 miljoen gulden, aldus Gijsbertha. ,,Dankzij het vertrouwen van het nutsbedrijf en de banken heeft dit project doorgang kunnen vinden. Het bouwen van de stroomcentrale heeft een boost gegeven aan de economie, precies op een moment dat Curaçao dit hard nodig had.”
Ook heeft de minister aangegeven dat de extra 39 megawatt die nu opgewekt kan worden met de nieuwe machines van Wärtsilä, ruimte biedt om verder te werken aan de uitbreiding van duurzame energiewinning. Op dit moment is 28 procent van de opgewekte energie groene energie.
De vraag naar stroom op het eiland ligt tussen de 125 en 130 megawatt. Behalve bij de Dokweg wordt deze energie opgewekt door de centrale bij Mundo Nobo, de dieselcentrale bij de Isla, de BOO-centrale en de windmolenparken bij Tera Kòrá en Playa Kanoa.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).