Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De plaatsvervangend minister van Economische Ontwikkeling, Kenneth Gijsbertha (MAN), heeft de moed en het vertrouwen van Aqualectra deze week geprezen door een eigen investering te doen van 70 miljoen gulden voor de uitbreiding van de stroomcentrale aan Dokweg II.

aqualectraHierdoor is het ook mogelijk geworden om geld te lenen bij de bank voor een bedrag van 325 miljoen gulden, aldus Gijsbertha. ,,Dankzij het vertrouwen van het nutsbedrijf en de banken heeft dit project doorgang kunnen vinden. Het bouwen van de stroomcentrale heeft een boost gegeven aan de economie, precies op een moment dat Curaçao dit hard nodig had.”
Ook heeft de minister aangegeven dat de extra 39 megawatt die nu opgewekt kan worden met de nieuwe machines van Wärtsilä, ruimte biedt om verder te werken aan de uitbreiding van duurzame energiewinning. Op dit moment is 28 procent van de opgewekte energie groene energie.
De vraag naar stroom op het eiland ligt tussen de 125 en 130 megawatt. Behalve bij de Dokweg wordt deze energie opgewekt door de centrale bij Mundo Nobo, de dieselcentrale bij de Isla, de BOO-centrale en de windmolenparken bij Tera Kòrá en Playa Kanoa.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.