Door het verlies van El Salvador van Honduras (0-4) en het gelijkspel van Curaçao tegen Jamaica (1-1) is het grootste Caribische land van het Koninkrijk door naar de kwartfinale.

gold cupEen onverwachte en ongekende prestatie van de ploeg van trainer Remko Bicentini in Los Angeles gisteravond. Tijdens de partij tussen buurlanden El Salvador en Honduras vierden de voetballers van Curaçao uitbundig feest op de tribune. De internationale commentatoren spreken vol lof en ongeloof over het spektakel voor het eiland van amper 160.000 inwoners. De volgende tegenstander wordt Panana of de VS. Het is de tweede keer dat Curaçao deelneemt aan de Gold Cup. Op het eiland is het enthousiasme over de prestaties van de nationale selectie groot. Uitgekeken wordt naar het volgende treffen.
Het was gisteravond Juriën Gaari die de gelijkmaker maakte door van grote afstand recht op het doel te schieten. Lange tijd leek het er niet op want The Reggae Boyz, zoals het elftal van Jamaica wordt genoemd, gingen de extra tijd in met een 1-0 voorsprong door een doelpunt in de veertiende minuut van Shamar Nicholson. En toen zorgde Gaari met een verwoestend schot in de kruising echter voor een fantastische ontknoping. ,,Niet nadenken, gewoon schieten”, zei de speler na afloop van de wedstrijd.
Inmiddels is het feest in het kamp van Bicentini wel echt losgebarsten want Curaçao, dat twee jaar geleden bij het debuut nog geen enkel punt pakte, gaat voor het eerst in de geschiedenis door naar de kwartfinale. ,,Deze prestatie zal bondscoach Bicentini sterken in het vertrouwen dat ook een gooi naar een ticket voor het WK 2022 in Qatar niet langer onrealistisch is”, zo schrijft Voetbal International na afloop van de wedstrijd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).