Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het management van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is nog in onderhandeling met Ballast Nedam International over een nieuwe opleverdatum van het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda.

hnoBegin mei werd bekend dat het bouwbedrijf de opleverdatum van 2 april niet had gehaald en dat de looptijd van een boeteclausule was ingegaan. Ruim twee maanden later wordt er nog druk onderhandeld tussen beide partijen, zo blijkt na navraag van deze krant bij Gilbert Martina, directeur HNO Transitie en Exploitatie. Maar Martina gaat er nog altijd vanuit dat Curaçao Medical Center (CMC) eind dit jaar opengaat. ,,Daar wordt met man en macht aan gewerkt.” Meer informatie kan Martina op dit moment niet geven, juist vanwege ‘de onderhandelingen die gaande zijn met Ballast Nedam International’.
In een uitgebreid interview met het Antilliaans Dagblad januari dit jaar legde Martina uit dat de overstap van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) naar CMC veel voorbereiding vraagt. Na de oplevering van het gebouw volgt nog een periode van zes tot zeven maanden voordat de deuren van het nieuwe ziekenhuis werkelijk open kunnen voor patiënten. Begin mei zei Clifton Wallé, senior adviseur strategische communicatie bij HNO, naar aanleiding van het niet halen van de deadline door Ballast, dat samen met het bouwbedrijf naar ‘creatieve oplossingen’ moest worden gezocht om de eerste patiënten zoals gepland nog dit jaar te behandelen in het CMC. Wallé benadrukte destijds wel dat het ziekenhuis alleen opengaat als de veiligheid van patiënten kan worden gegarandeerd.
Ondertussen gaan de bouwwerkzaamheden gewoon door, zo bevestigt HNO-directeur Gilbert Martina. Afgelopen maandag 17 juni plaatste HNO op de Facebookpagina een diaserie waarin is te zien hoe ver de bouw van de aankomsthal, het atrium, is gevorderd. ,,Dit is de centrale ruimte die de verbinding vormt met alle andere delen van het gebouw.” Het atrium is een van de weinige plekken in het ziekenhuis zonder airconditioning. ,,Het gebouw is zodanig gepositioneerd dat frisse lucht binnenkomt en met behulp van elektronische ramen door de gehele hal stroomt.”
Martina vindt niet dat de besprekingen met Ballast te lang duren. ,,Onderhandelingen nemen altijd tijd. Zodra partijen overeenstemming hebben bereikt wat betreft de opleverdatum, zullen we dat aan de gemeenschap laten weten.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).