Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Qredits Microfinanciering Nederland heeft zich in april 2018 op Curaçao gevestigd. Sindsdien is op het eiland voor 3,5 miljoen gulden aan kredieten verstrekt aan ondernemers.

QreditsGisteren, iets meer dan een jaar later, verstrekte Qredits haar honderdste krediet op het eiland, een mijlpaal voor de sociale kredietverstrekker.
Waarnemend minister van Economische Ontwikkeling, Kenneth Gijsbertha (MAN), bracht gisteren een bezoek aan Marshe Rondó in Punda tijdens de viering van het 100e krediet. Klant Arron Balentina, een van de ondernemers die Qredits heeft kunnen financieren op Curaçao en ook de 100e klant, was hierbij aanwezig. Balentina heeft zijn bedrijf kunnen opstarten dankzij het krediet van Qredits.
Algemeen directeur en oprichter van Qredits, Elwin Groenevelt, is trots op wat er binnen één jaar is bereikt. ,,Qredits is in april 2018 op Curaçao gestart om lokaal ondernemerschap te stimuleren. Een beter ondernemerschapsklimaat op Curaçao begint bij meer kansen voor startende ondernemers. En dat is precies wat Qredits biedt. Het afgelopen jaar zijn er inmiddels meer dan 100 lokale ondernemers gefinancierd door Qredits en een veelvoud begeleid. Als gevolg van dit succes verhogen we nu onze kredietlimiet op Curaçao naar 100.000 gulden, zodat nog meer bestaande en startende bedrijven kans hebben op groei en innovatie.”
Met het kantoor op Curaçao werd in april 2018 de vierde vestiging van Qredits op de Cariben een feit. Op het kantoor in Willemstad, aan de Caracasbaaiweg 186b, kunnen ondernemers niet alleen terecht voor een krediet, maar ook voor coaching en hulp bij het schrijven van een ondernemingsplan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).