Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Albert Martis, het hoofd van de Meteorologische Dienst (Meteo) van Curaçao, is benoemd tot de tweede vicevoorzitter van de World Meteorological Organization (WMO). Dat heeft het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) gisteren bekendgemaakt.

albertmartisDe benoeming van Martis vond in Genève plaats tijdens het 18e congres van WMO als speciaal orgaan van de Verenigde Naties. Het congres vond plaats tussen 3 en 14 juni. Hierbij heeft ook VVRP-minister Zita Jesus-Leito (PAR) namens Curaçao het woord gevoerd en benadrukt dat de Meteo op Curaçao actief is met betrekking tot rampenbeleid.
Martis werd in 2008 het hoofd van de Meteo, toen nog van de Nederlandse Antillen en Aruba en is dan ook namens deze eilanden de permanente vertegenwoordiger bij de WMO. Bij de ontmanteling van de Nederlandse Antillen in 2010 werd Martis de eerste directeur van de Afdeling Meteorologie van Curaçao en werd hij bij de WMO tot de permanente vertegenwoordiger van Curaçao en Sint Maarten benoemd.
De benoeming van Martis als de tweede vicevoorzitter van de WMO is een erkenning voor de werkzaamheden die hij op nationaal niveau, maar ook in het Caribisch gebied en Noord- en Centraal Amerika heeft verricht, aldus Jesus-Leito. ,,Met deze benoeming krijgt Curaçao wereldwijd erkenning en zichtbaarheid op het gebied van meteorologie en klimatologie, als een van de landen die leiderschap kunnen bieden en andere landen en hun meteorologische dienst kunnen helpen. Dit betekent dat de Meteo en haar werknemers meer betrokken zullen worden bij werkzaamheden van de WMO om bijvoorbeeld systemen te ontwikkelen of testen en andere landen bij te staan bij de implementatie van het WMO-programma”, aldus de minister, die Martis feliciteert met de erkenning.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).