'Ik kan niet bekennen wat ik niet heb gedaan'
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - ,,Edelachtbare, ik heb het dossier tien keer doorgelezen; van voor naar achteren en van boven naar beneden. Ik begrijp niet waarom ik hier zit. Wat doe ik hier?”

jamaloodinDat waren de woorden van George Jamaloodin - die wordt gezien als de hoofdverdachte in het onderzoek Maximus - toen de belastende verklaringen hem gisteren even te veel werden. Sinds gisteren wordt de zaak drie dagen lang inhoudelijk behandeld.
De zaak Maximus richt zich op de opdrachtgever van de moord op PS-politicus Helmin Wiels. De moordenaar, Elvis Kuwas, zit al enige tijd achter slot en grendel, maar nog altijd is het onderzoek naar de intellectuele daders niet afgerond. Na een lange periode in hechtenis te hebben gezeten - eerst in Venezuela en vervolgens op Bonaire - verscheen Jamaloodin gisteren voor het eerst in deze zaak in het beklaagdenbankje. Volgens het Openbaar Ministerie is hij de persoon geweest die de opdracht tot de moord op Wiels heeft gegeven. Maar, zo zegt Jamaloodin - die als minister van Financiën namens MFK van 2010 tot 2012 in dezelfde regering als de partij Pueblo Soberano van Wiels heeft gezeten: ,,Wat heeft Wiels me gedaan? Waarom zou ik hem iets willen aandoen? Wiels kwam bij ons thuis. Ik beschouw de broer van Wiels, Aubert, nog steeds als een vriend.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).