Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In de komende dagen zal de gemeenschap aanmerkelijk meer politieagenten op strategische plaatsen zien, wordt het aantal patrouilles gedurende de dag- en avonduren verhoogd en zullen partners binnen de justitieketen - die de politie zullen bijstaan - bij preventieve controles worden betrokken.

politieTevens zullen veel meer controles worden verricht op verdachte voertuigen en personen en bij locaties waarvan bekend is dat daar illegale activiteiten plaatsvinden. De politie wil op deze manier - de agressievere aanpak die Justitieminister Quincy Girigorie eerder aankondigde - korte metten maken met de golf van atrako’s waar Curaçao met name sinds begin dit jaar mee wordt geteisterd.
In een verklaring die gisteravond is uitgestuurd, geeft het Korps Politie Curaçao (KPC) te kennen zich bewust te zijn van de toename van het aantal gewelddadige overvallen (atrako’s). ,,Dit brengt een gevoel van onzekerheid in de gemeenschap teweeg”, aldus de politie, die aangeeft dat het Atrakoteam hard werkt aan de verschillende atrakogevallen en dat er naast aanhoudingen die reeds zijn verricht, ook zicht is op enkele verdachten die nog moeten worden aangehouden. Ook heeft de politie tijdens controles in de afgelopen weken verschillende vuurwapens in beslag genomen die mogelijk bij atrako’s zijn gebruikt.
,,Hoewel de aandacht voor criminaliteit een verantwoordelijkheid is van de gehele gemeenschap, blijft de politie het orgaan dat belast is met het waarborgen van de publieke orde en veiligheid. In dit kader treft de politie extra maatregelen om enerzijds preventief te handelen en aan de andere kant direct te reageren op atrakogevallen, om zo het aantal snelle aanhoudingen te verhogen”, aldus de verklaring van het KPC. Om niets vroegtijdig vrij te geven over de strategie van het KPC, kunnen in dit stadium geen details bekend worden gemaakt, zo laat de politie weten, maar de gemeenschap zal vanzelf concrete acties gaan zien, in de komende dagen al. ,,Hierbij blijft de politie rekenen op medewerking van de gemeenschap door informatie te geven wanneer dat nodig is en verdachte gevallen meteen te melden. We hebben u nodig, om ons te helpen u te helpen”, zo sluit het KPC de verklaring af.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.