Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In een Facebookpost waarschuwt het Consulaat-Generaal van de Verenigde Staten in Willemstad Amerikaanse burgers die Curaçao bezoeken voor ‘een toename in het aantal gewelddadige incidenten en berovingen bij Mambo Beach’.

mambo beach2Op de pagina van de U.S. Consulate General Curaçao stelt de diplomatieke post dat diverse Amerikaanse toeristen en toeristen van andere nationaliteiten bij een bezoek aan Mambo het slachtoffer zijn geworden van berovingen en fysiek geweld. Het consulaat adviseert daarom om bij een bezoek aan Mambo geen artikelen van waarde achter te laten in de auto en om Mambo na 21.00 uur én bij grote feesten of evenementen te vermijden.
Mambo Beach BLVD heeft gisteren verklaard dat er een gesprek zal worden aangevraagd met het Amerikaanse consulaat om het communiqué te bespreken. Mambo betreurt het geweldsincident dat zich afgelopen donderdag heeft voorgedaan ‘ten zeerste’ en heeft naar aanleiding hiervan de interne regels voor evenementen aangescherpt. Ook voert het nauw overleg met haar veiligheidspartners (Justitie, politie en interne security) om in de toekomst dit soort excessen te voorkomen.
,,De voor het evenement getroffen veiligheidsmaatregelen bleken helaas onvoldoende om het incident te voorkomen. De veiligheid van onze bezoekers heeft onze hoogste prioriteit. Ieder geweldsincident is er een te veel. Mambo Beach BLVD is de meest populaire toeristische attractie van Curaçao en ontvangt jaarlijks meer dan 700.000 bezoekers. Het aantal incidenten is de afgelopen jaren gelukkig beperkt geweest”, aldus Mambo.
Minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).