Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Acht mariniers hebben hun opleiding gevechtsschietinstructeur (GSI) afgerond. De Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Peter Jan de Vin heeft de certificaten uitgereikt.

schietopleidingVoor de GSI-opleiding moesten de mariniers voor het eerste onderdeel naar Nederland. Daar werd de opleiding verzorgd door het Mariniers Opleiding Centrum (MOC) Rotterdam. Het laatste deel van de opleiding werd voltooid op Curaçao. Dit onderdeel bestaat onder meer uit het snel en veilig opzetten van statische en dynamische schietoefeningen met inzet van diverse wapensystemen en vond plaats op oefenterrein Wacawa. De mariniers werden hierbij ondersteund door van het Militair Trainings Commando (MTC) uit Doorn en de Curaçaose Militie (CURMIL).
Met het behalen van de opleiding zijn de acht mariniers gecertificeerd GSI. Zij kunnen daarmee operationeel personeel opleiden en trainen in wapenvaardigheden. Dit doen zij zowel theoretisch als praktisch. Op nationale en internationale oefenterreinen en -banen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).