Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Op het Plasa Wilson ‘Papa’ Godett in Punda - vernoemd naar een van de sleutelpersonen van de grote opstand van 30 mei 1969 - werd gisteren 50 jaar na dato stilgestaan bij de betekenis en de nasleep van ‘Trinta di Mei’.

meiZoon van Godett, Anthony Godett, liet weten dat hij al 28 jaar de strijd voert die zijn vader voor hem voerde, namelijk voor gelijkheid tussen wit en zwart. ,,De opstand mag niet voor niets zijn geweest”, zo gaf Godett voor de buste van zijn vader ten overstaan van een groot publiek te kennen.
Naast Godett voerden ook Stanley Brown en Fidel Nita, de zoon van Amador Nita het woord. Zowel Brown als Amador Nita hebben net als Papa Godett belangrijke rollen gespeeld tijdens de opstand van 30 mei.
Traditiegetrouw wordt op 30 mei een krans gelegd bij de buste van Papa Godett. Ook gisteren was dit het geval, onder andere door premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en minister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) van Onderwijs.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).