Exact 50 jaar na dato begint morgen een crowdfundactie voor de restauratie en conservering van de muurschilderingen van Ras Elijah.

Restauratie schildering 30 mei 1De gebeurtenissen van 30 mei 1969 vormen een markant punt in de collectieve geschiedenis van Curaçao en Elijah legde dat in 1996 op zijn eigen indringende wijze vast in de smalle Bajonetstraat in Otrobanda. Naast groten der Aarde zoals Nelson Mandela, Martin Luther King en Haile Selassie, schilderde de Curaçaose kunstenaar in 1996 de sleutelfiguren van de gebeurtenissen van 30 mei 1969: Amador Nita, Wilson ‘Papa’ Godett en Stanley Brown. De muurschildering wordt, als alles naar verwachting loopt, eind dit jaar onder handen genomen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).