Van een onzer verslaggevers
Willemstad - LionsDive Beach Resort, eind jaren tachtig een keerpunt in het (geloof in het) Curaçaose toerisme, vierde afgelopen zaterdag zijn 30-jarig bestaan. Dat gebeurde met een receptie rond Piazza, het hart van het hotel, muziek en vuurwerk.

lionsdiveMidden jaren tachtig kampte Curaçao, vergelijkbaar met de situatie nu, met een crisis. Ook toen deels veroorzaakt door buurland Venezuela, waar de munt (bolívar) was gedevalueerd en Venezolaanse ‘kooptoeristen’ van de ene op de andere dag massaal wegbleven. Ook was er het vertrek van de Shell.
Toch waren er mensen die - tegen de stroom in - geloofden in Curaçao en het toerisme, aldus general manager Edward Suares die elders in deze editie ‘Building our future on the power of our past’ schrijft. Het motto was toen en is nog steeds: ‘Van de gemeenschap, door de gemeenschap en voor de gemeenschap’, vertelde Suares zaterdag.
Het hotel, tegenwoordig voor een aanzienlijk deel in handen van de familie Vogels die er sinds 2004 eerst het management over voerde, is gegroeid van 72 naar 168 kamers en biedt werk aan 220 personeelsleden. Het hele gebied rond Bapor Kibrá en Cornelisbaai, drie decennia geleden nog vervuild en onveilig, behoort nu tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).