Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Den Haag - Minister-president Eugene Rhuggenaath ziet veel kansen in het ‘living lab’-systeem voor Curaçao. Hij kreeg daar deze week een uitgebreide presentatie over van TNO Nederland.

tno1TNO kwam samen met ECN part of TNO, TNO Caribbean en Port of Rotterdam op factfinding missie naar het eiland voor de verkenning van de mogelijkheden voor het verduurzamen van de energievoorziening in relatie tot mobiliteit.
In het living lab worden innovaties in de praktijk uitgetest door het uitvoeren van gezamenlijke praktijkonderzoeken. ,,We hebben hier veel mogelijkheden en talent en zouden veel kunnen ontwikkelen in het living lab. Het living lab kan in het kader van bijvoorbeeld duurzame energie praktisch laten zien hoe het een en ander plaats kan vinden. Dit biedt Curaçao perspectief en geeft de initiatieven ook een betere kans van slagen”, aldus Rhuggenaath.
Tijdens het werkbezoek stond de bedrijvigheid in de Curaçaose haven ook enorm in de belangstelling bij TNO en Port of Rotterdam. De delegatie heeft onder meer Damen Shiprepair, Curaçao Ports Authority, Refineria di Kòrsou en Aqualectra bezocht. Ook Hato, Chata, CTB en ABC Autobusbedrijf kregen een bezoek. Verder kreeg de zakendelegatie een rondleiding bij de waterzuiveringsinstallatie Klein Hofje en uitleg van Selikor over toekomstige innovaties waarnaar gestreefd wordt.
De deelnemers van de factfinding missie kijken tevreden terug op de succesvolle missiedagen, waarbij de besprekingen voldoende aanknopingspunten bieden voor nauwere samenwerking in de toekomst.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).