Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ondanks de aanvallen op partijprominenten als Steven Martina, Kenneth Gijsbertha, (kandidaat-vakminister) Neysa Schoop-Isenia en sinds deze week ook Eugène Cleopa - terwijl er aanwijzingen zijn dat binnenkort ook andere MAN-leden aan de beurt zullen zijn - laat de regeringspartij zich niet van de wijs brengen.

mancleopaDoel van aanvallen zoals die van Carlos Monk van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) is om de MAN te destabiliseren, de regering-Rhuggenaath aan het wankelen te brengen en zelf de macht te grijpen. Dat zegt de partijtop van de blauwe partij in reactie op aantijgingen, ‘zeer laag bij de grond’, richting Cleopa.
Maar MAN laat zich niet mis- of afleiden en is ervan overtuigd dat ‘op dit moment’ de beste regeringscoalitie voor Curaçao de zittende combinatie van PAR, MAN en PIN is. ‘Politiek terrorisme’, zoals de partij het offensief noemt, zal MAN niet doen wijken.
Duidelijk is dat de partij van Hensley Koeiman woedend is. Tijdens een persconferentie van de voltallige partijtop werd grote afstand genomen van de beschuldigingen. In het geval van Cleopa deed hij dat zelf. Hem wordt door KdNT van partijleider Amparo Dos Santos aangewreven dat hij het gemunt zou hebben op jonge (overigens volwassen) mannen voor het hebben van ongewenste seksuele contacten.
Monk heeft hierover als ‘bewijs’ ook beeldopnames, fotomateriaal en WhatsAppberichten. Cleopa gaf aan dat Monk eerst naar zichzelf moet kijken, gezien het feit dat hij nog altijd in verband wordt gebracht met de moord op PS-politicus Helmin Wiels. Maar daarnaast, aldus Cleopa, is de parlementariër 26 jaar getrouwd en dat respecteert hij zeer.
,,De aantijgingen en de foto die rondgaan betreffen niet mij”, aldus Cleopa, die aangeeft ‘nooit een dergelijke foto te hebben verstuurd’. Het gaat om een foto van de intieme delen van een man. De politicus stelt dat ook in 2016 deze foto rondging, maar dat hij er zelf niets van weet.
,,Ik betreur het zeer. Want deze mensen zijn echt bezig met mij. Overal waar ik ga en sta maken ze foto’s van mij.” Afgelopen week kreeg hij een tip van iemand die vertelde te zijn benaderd om voor geld mee te werken aan een ‘set-up’ om Cleopa en andere MAN-leden in de val te lokken.
In een persverklaring zegt de partij indicaties te hebben dat binnenkort ook Statenleden Giselle Mc William, Yaël Plet en Elsa Rozendal op een persoonlijke aanval kunnen rekenen. MAN zelf probeert het politieke debat op niveau te houden, met ‘altijd respect’, ook voor de politieke opponenten.
De partij haalt in dezen de bekende Bijbelse uitspraak ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet’ aan. Verder is elke persoon onschuldig totdat het tegendeel is bewezen. Maar Monk en KdNT spelen volgens MAN voor God, politie, Openbaar Ministerie en rechter tegelijkertijd.
De bevolking moet waakzaam zijn voor deze werkwijze van ‘politiek terrorisme’. MAN weet zeker dat dit afgestraft zal worden bij volgende verkiezingen. ,,Dit soort partijen tonen constant aan niet het minste respect te hebben voor zichzelf, laat staan respect voor de bevolking.”
Curaçao is zeker niet gediend met politieke instabiliteit of een regeringsbreuk. Er is genoeg werk op sociaaleconomisch, financieel en bestuurlijk vlak.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).